18.09.2024.

11:36

Foto: E-Stock

Vesti

SERGEJ OSTAO NA CEDILU! Trfunoviću saborci iz opozicije okrenuli leđa, hrvatski N1 pravda njegovo hapšenje, a od Severine ni traga ni glasa!

Iako je Sergej Trifunović nedavno stao u odbranu hrvatske pevačice Severine Vučković, koja je zadržana na graničnom prelazu pri ulasku u Srbiju, danas, kada je on praktično kidnapovan sa "ničije zemlje" od strane hrvatske policije, čini se da su mu njegovi saborci iz opozicije okrenuli leđa.

Nijedan od njih, pa čak ni iz stranke koju je osnovao, nije se oglasio povodom njegovog hapšenja. Hrvatska pevačica Severina, koju je branio pre izvesnog vremena i tom prilikom pljunuo po svojoj državi Srbiji, takođe se nije oglasila. 

Informer

Ovo dovoljno govori o solidarnostu unutar opozicije, tome koliko veruju jedni drugima i koliko bi se zauzeli jedni za druge. 

Ista je situacija i sa tajkunskim medijima, čiji je Sergej rado i često viđen gost. Hrvatski portal N1 čak pokušava da opravda hapšenje Trifunovića. Hrvatski šef dipllomatije Gordan Grlić Radman rekao je da "svako ko se tako ponaša mora biti pozvan na red". 

- On je tamo dao neke izjave, omalovažavao je hrvatsku policiju, uspoređivao je s vremenima koja su iza nas. Svaki oblik netrpeljivosti, svaki oblik ponižavanja, omalovažavanja sigurno da treba sankcionisati. Svako ko se tako ponaša mora biti pozvan na red - poručio je Grlić Radman.

Informer

Ipak, onaj ko ga nije ostavio na cedilu je istovremeno i njegov politički protivnik, predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Iako Trfunović ne propušta nijednu priliku da oblati lidera Srbije, Vučić itekako brine o svakom građaninu Srbije, ma ko on bio. 

-Juče je priveden, uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač "Pokreta slobodnih građana", ali je građanin Srbije, državljanin naše zemlje uhapšen, da niko nije dobro razumeo zbog čega. Pre svega, zahtevam od predstavnika vlasti u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu, da se izbore za slobodu Sergeja Trifunovića. Apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koji su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja govorili o Srbiji. Samo molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića što pre puste na slobodu - rekao je Vučić. 

Trifunoviću, ovo ti je za nauk!