18.09.2024.

12:49

Foto: Informer

Vesti

Čuvajući jezik, čuvamo našu prošlost, ali i gradimo našu budućnost! Ministar Milićević posetio kamp za mlade u Tršiću: U vama leži budućnost srpskog naroda!

-Tršić nije samo mesto istorijskog značaja, već simbol snage našeg identiteta. Vuk Karadžić, reformator srpskog jezika, tvorac savremene ćirilice i veliki istraživač narodne umetnosti, krenuo je odavde i postavio temelje onoga što danas zovemo srpskim kulturnim nasleđem. Vi, draga deco, dolazite iz različitih sredina, ali ste svi nosioci istog kulturnog i jezičkog blaga. Kroz program koji vas ovde očekuje, imaćete priliku da bolje upoznate i produbite svoju vezu sa srpskom tradicijom, jezikom i kulturnim vrednostima.

- Naša dužnost kao predstavnika države je da obezbedimo da ta veza ostane jaka i živa. U vama leži budućnost srpskog naroda, a vaša svest o poreklu, jeziku i tradiciji od ključne je važnosti za očuvanje tog identiteta. Čuvajući jezik, čuvamo našu prošlost, ali i gradimo našu budućnost.  Ovaj kamp je, takođe, simbol podrške Srbije svim Srbima, bez obzira na to gde oni žive. Naša dijaspora i Srbi u regionu imaju posebno mesto u našim srcima, i svesni smo koliko je važno da ostanemo povezani – istakao je ministar Milićević. 

Informer

 

Kamp u Tršiću organizovao je Grad Loznica, uz finansijsku podršku Kabineta ministra Milićevića. Ukupno je izdvojeno 120 miliona dinara za organizaciju 18 kampova za decu iz dijaspore širom Srbije.