19.09.2024.

14:03

Foto: Rina

Vesti

Poznato ko je novi direktor Uprave carina! Na Radujkovo mesto dolazi jako uspešan čovek

Petrović je rođen u Užicu 1978. a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Na prethodnim funkcijama je beležio sjajne poslovne rezultate. 

Kako je direktor ALSU bio sedam godina, iza njega stoje brojni stečaji, reči hvale saradnika, koji ga opisuju kao odgovornog čoveka. 

Pre rukovođenja Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, od 2013. godine bio je na funkciji direktora PKB, koji je uspeo da pripremi za privatizaciju iako je ta kompanija nekada bila  opterećenje za budžet države i građane.

U ALSU je došao sa još jednog odgovornog mesta, direktora PKB, u kom je radio od 2013. i ostvario sjajne rezultate iako je ta kompanija kuburila na početku ovog milenijuma i bila opterećenje za budžet države i građane. On je uspeo da PKB postavi na zdrave noge i pripremi ga za privatizaciju.

U PKB je došao iz bankarskog sektora, tačnije iz Agrobanke i Nove Agrobanke, što je bilo takođe vezano za politiku. 

Pre njega, direktor Uprave carina bio je Branko Radujko, sada generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije. On je u Fudbalski savez Srbije otišao kako bi se uredile krize koje prate savez, nakon što je Upravu carine u potpunosti uredio.

Veruje se da će Petrović Upravi carine doneti podjednako uspeha koliko i Radujko u prethodnom periodu, prenosi portal "Republika".