23.09.2024.

12:00

Foto: printscreen

Vesti

Štrajk prosvetara politički inspirisan?! Navodno se bore za povećanje plata, a profesorka u "Utisku nedelje" poziva na smenu vlasti!

Među njima se našla i Jelena Teodorović, profesorka Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, koja je rekla da oni moraju da rade "na mnogo frontova".

- Počeli su da se dižu glasovi i moramo da ih pojačamo još više. Ljudi moraju da shvate šta se dešava - izjavila je Teodorović u emisiji "Utisak nedelje". Ona se naravno složila sa tezom emisije da vlast mrzi opbrazovanje i ocenila da "vlast aktivno radi protiv obrazovanja". 

I posle niza paušalnih tvrdnji, Todorović je odjednom, iz ugla profesorke fakulteta koja je u emisiju pozvana da priča o prosveti, počela da drži politički govor.

- Mi moramo da osvestimo ljude u ovoj državi. Ima stvari koje mogu da se reše novcem, ali ima i mnogih stvari koje mogu da se reše bez novca - dodala je ona.

- Ako se već svima (deci, roditeljima i nastavnicima) ne sviđa ovo obrazovanje, a vlast podržava takvo obrazovanje, onda je logično šta želimo da radimo na sledećim izborima, mi moramo da smenimo tu vlast - rekla je ona i dodala da je treći način da se "napravi jedan široki front nezadovoljnih roditelja, pedagoga, nastavnika i direktora i da taj front bude glasan".

I čini se da se tako sinoć obelodanilo da su protesti prosvetnih radnika itekako politički, jer ako se oni bore za povećanje svojih plata, zašto pričaju o sledećim izborima i o formiranju širokog fronta?!