23.09.2024.

21:59

Foto: prinstscreen/Instagram

Vesti

Vučić odlikovao Nebenzju ordenom srpske zastave prvog stepena! Štitili su našu zemlju, glasali su protiv rezolucije o Srebrenici (VIDEO)

Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovane su ambasadorka Ana Jevstignjejeva zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN, kao i ambasadorka Marija Zabolocka, zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN.

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici. Predsednik Vučić će tokom boravka u Njujorku do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, a sutra će se obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Podsetimo, prethono se Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja iz Njujorka osvnuo se na histeruju ekstremista povodom najave o odlikovanju onih zemalja koje su štitile Srbiju, koje su glasali protiv rezolucije o Srebrenici.

- Krenućemo sa davanjem odlikovanja, vidim da su neki poludeli što odlikujemo ljude koji su štitili Srbiju. Vidim da bi oni to rado da nam zabrane pa govore u susednim zemljama kako smo mi izgubili, šta se to bunite ako smo izgubili? - istakao je Vučić.

Lavovsku borbu za Srbiju kojom je izvojevao da rezultat bude 84 glasa za rezoluciju, a 87 protiv i uzdržanih, ekstemisti Vučiću nisu oprostili.