Autor: Informer.rs

23.09.2024.

22:20

Foto: TANJUG/ MSP/

Vesti

Đurić se susreo sa ministrom inostranih poslova Uzbekistana

Ministar Đurić izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja tog dokumenta, dodajući da je uveren da je reč o važnom koraku u intenziviranju naših bilateralnih odnosa i sveukupnom jačanju veza Srbije i Uzbekistana, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova.

Informer

Marko Đurić i ministar inostranih poslova Uzbekistana

U razgovoru sa uzbekistanskim kolegom, Đurić je zahvalio na doslednom stavu o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, u skladu sa principima Povelje UN i relevantnim rezolucijama SB UN, kao i podršci na međunarodnom planu po pitanjima od interesa za Srbiju.

Govoreći o saradnji dva ministarstva, Đurić je izrazio nadu da će biti nastavljen rad na usaglašavanju Memoranduma o razumevanju između diplomatskih akademija, naglašavajući značaj institucionalne saradnje u domenu usavršavanja mladih diplomata.

U saopštenju se dodaje da je današnji susret bio prilika i za razgovor o specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027 kao mogućnosti za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, te je, u tom smislu, šef srpske diplomatije izrazio očekivanje da će se uzbekistanske kompanije u što većem broju odazvati našem pozivu za učešće na ovom važnom događaju u srpskoj prestonici.