24.09.2024.

11:37

Foto: Zoran Sinko

Vesti

(VIDEO) Bruka u Skupštini! Ponošev poslanik optužuje Vladu, a ne zna pravila republičkog parlamenta!

Slobodan Ilić, narodni poslanik koalcije SRCE, čiji je lder Zdravko Ponoš, pokazao je u parlamentu elementarno neznanje o poslu koji obavlja i za koji je plaćen.

Decenijama unazad poslanici utorkom od 10 do 11 časova postavljaju poslanička pitanja ministrima u Vladi Srbije, na koja onda oni odgovaraju poslednjeg četvrtka u mesecu od 16 do 19 časova. Čak i građani, a kamoli narodni poslanici, znaju to pravilo i znaju da tokom postavljanja pitanja ministri nikada ne sede u klupama u sali, jer će svakako na ta ista pitanja odgovarati za dva dana.

Međutim, koliko se poslanici opozicije razumeju u svoj posao pokazao je Slobodan Ilić, Ponošev parlamentarac, koji je potpuno samouvereno prozvao ministre zbog toga što nisu u sali, optuživši ih da "pokazuju nepoštovanje parlamenta"!?!

- Poštovani građani, prvo na početku da kažem da ovde vidimo jedno veliko nepoštovanje od strane Vlade prema Narodnoj skupštini, jer nema nijednog ministra dok se postavljaju pitanja Vladi - u dahu je rekao Ilić.

Kada je nakon toga nastao metež u sali, jer su mu kolege objašnjavale da ministri ni ne treba da budu u sali, nekoliko puta se izvinjavao!?

Kako je to izgledalo pogledajte u nastavku:

Šta reći osim da se zapitamo kako bi ovakvi ljudi tek  vodili državu, ako ne znaju ni osnovna pravima funkcionisanja parlamenta u kome su narodni poslanici?!?