24.09.2024.

21:17

Foto: Informer

Vesti

EKSKLUZIVNO! Informer u Njujorku: Onog trenutka kada je naš predsednik stao za govornicu, nastao je muk! (VIDEO)

- Onog trenutka kada je naš predsednik stao za govornicu, nastao je muk. Čekalo se obraćanje našeg predsednika i najavljen je istorijski govor - rekla je naša voditeljka Andrea Veskov na početku uključenja i dodala:

- Kada srpski predsednik govori o svim strahotama i o tome kako se velike zemlje ponašaju prema malim, lideri tih malih zemalja su se probudili. Imala sam prilike da vidim da ste emitovali snimak ruskog novinara kome nije dozvoljeno da radi svoj posao.

- To je generalni utisak ovde da se mediji dele na jedne i druge i da nemamo svi ista prava. I mi smo to indirektno osetili. Ja na žalost nisam uspela sa njim da razgovaram nakon incidenta jer su se potrudili da ga što brže sprovedu što dalje odatle. Imala sam prilike da razgovaram sa ruskim kolegama koji su bojažljivo rekli da osećaju neku vrstu diskriminacije.

- Ta podela koju vidimo u američkom društvu, sada vidimo i među nama novinarima. Snimak koji sam uspela da vam pošaljem je snimak kraja incidenta. Svemu tome je prethodilo to što je čovek uredno čekao da postavi pitanje. U okruženju Analene Berbok nalzili su se drugi mediji, ali kada se kolega približio da postavi pitanje, tog momenta je nastao problem. Vi vidite je sam kraj incidenta, ali mi smo videli tešku brutalnost prema ljudima koji obavljaju svoj posao. Kada bih pokušala da prepričam tako nešto ne bi mogli ljudi da dožive ono što smo mi videli.

- Pored sastanka sa predsednikom Irana, predsednik će se sastati i sa zvaničnicima iz Kine. Nekada je sedam dana u Njujorku značajnije nego godinu dana sastanaka sa različitim liderima. Izjavu za novinare predsednik bi trebalo da da nakon sastanka sa predsednikom Irana. Ako dođe do nekih promena, mi ćemo vas blagovremeno obavestiti - rekla je ona.