25.09.2024.

08:23

Foto: EPA

Vesti

Mrzitelj Srbije, pajtos Kurtija i beogradske opozicije cvili: Vučić odlikuje prijatelje Srbije!

Rot je na Iksu prokomentarisao to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio u Njujorku orden srpske zastave prvog stepena stalnom predstavniku Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

- Dodeljivanje visokog srpskog ordena za zasluge predstavniku terorističkog režima nije samo jeftina provokacija. To je još jedan udarac u du*e EU, pljuvanje na centralnoevropske vrednosti: mir, pomirenje, slobodu i demokratiju. Nikada se ne smemo naviknuti na to s*anje - zacvileo je Rot.

Informer

Podsetimo, Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovane su ambasadorka Ana Jevstignjejeva zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN, kao i ambasadorka Marija Zabolocka, zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN.

Vučić će dodeliti odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici. Predsednik Vučić će tokom boravka u Njujorku do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Njegov istorijski govor možete pročitati OVDE.