26.09.2024.

09:19

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Vesti

"Njemu je matematika uvek bila loša strana": Mali odgovorio na laži Miroslava Aleksića o ceni mleka

Naime, Aleksić masno je slagao kada je rekao da su "cene hrane od 2012. porasle za 78odsto, 2022. cena mleka je bila 155 dinara, a sad je 227 što je 47 odsto za samo dve godine. Ta laž raskrinskana je uživo u programu televizije Informer, što možete čitati u POSEBNOJ VESTI.

Komentarišući Aleksićeve navode, Mali je podsetio na "uspeh" opozicionra u školi, a koji ga baš i ne kvalifikuje kao dobrog matematičara:

- Njemu je matematika uvek bila loša strana. Ako se ne varam, bio je u srednjoj školi dovoljan iz matematike, kec ili dvojka ili šta već. Više puta smo on i ja razmenili argumente i nikada mu se cifre i brojke nisu poklapale, nisam iznenađen ovom pogrešnom kalkulacijom - rekao je Mali:

- Veoma je važno i koliko je cena mleka i koliko je cena litre mleka i jogurta i svih prehrambenih proizvoda. Dve su osnovne stvari koje radimo i koje se trudimo da uradimo za građane Srbije i pored i inflacije koja je porasla i svih ostalih globalnih izazova. Prvo, inflaciju nismo mi izazvali, uvezena je iz inostranstva. Mi smo se trudili, i uspeli smo u tome, da iz meseca u mesec, iz godine u godinu,  povećavamo i plate, i penzije, i minimalnu zaradu u realnom iznosu, dakle, iznad nivoa inflacije, i u tome smo uspeli . Ako pogledate stepen povećanja ili procenat povećanja plata i penzija i minimalne zarade od 2020. godine u nominalnom iznosu, da prave ljudi samo razliku - nominalni minus inflacija jednako realni, u nominalnom iznosu je oko 95, 96. Nama su i plate i penzije za duplo porasle - objasnio je Mali.