Autor: Informer.rs

26.09.2024.

15:10

Foto: printscreen

Vesti

SVE SE ZAHUKTAVA, IDEMO KA SAVRŠENOJ OLUJI: Dramatično obraćanje predsednika Vučića iz Njujorka!

- Mislim da svet, kao što sam rekao pre tri meseca, da se polako zahuktava i sve ide ka savršenoj oluji. Nadam se da će Amerikanci, nadam se i želim da ce da iskoriste sav svoj kapital i uticaj da zaustave sukom na Bliskom istoku i da će da pokušaju da zaustave sukob u Ukrajini i Rusiji. Evropi je mir najpotrebniji - rekao je Vučić.

Govoreći o sastancima u Njujorku, Vučić je konstatovao da je razgovarao sa više od 25 šefova država i premijera i više od 20 ministara spoljnih poslova.

- Prisustvovao sam brojnim sastancima gde nisu bili ni jedni ni drugi, prisustvovali su mnogi najmoćniji ljudi sveta, vlasnik Tifanija, a suštinski sin najbogatije čoveka na svetu... To je važno za nas zbog dolaska Luj Vitona. Do toga da sam na kratko imao susret sa Ilonom Maskom, danas ću da se vidim sa Netanjahuom. Saznao sam da su ovde odvijani razgovori velikih lidera, svi žele po svaku cenu, zapadni svet želi mir. To je dobra vest za nas. Nisam siguran da Netanjahu želi da iskoristi priliku, već mu se ukazala, za njega su se poređale karte, tako da, kada pogledate sa njegove strane ne zna ko će biti predsednik u SAD i pokušava da reši pitanje Izraela dugoročno - rekao je predsednik.