26.09.2024.

18:48

Foto: printscreen

Vesti

Đilasovi stručnjaci ne razumeju finansije! Oglasio se GO SNS u Novom Sadu: Budžet Grada veći za 5,1 milijardu

- Stigla je još jedna potvrda da Đilas i njegova stranka s parama znaju samo kad su na njihovim ličnim računima i u njihovim džepovima. Da bi sakrili da ne razumeju javne finansije, da ne umeju da čitaju i tumače budžet Grada i da ih ne interesuje dobrobit građana, Đilasovi novosadski stručnjaci pokušavaju da obmanu Novosađane besmislicama da je gradski budžet u haosu, da je izvršenje budžeta loše, i da SNS to želi da sakrije zakazivanjem sednice Skupštine Grada sa Dnevnim redom od 130 tačaka. 

Razlika između stvarnosti i halucinacija koje im se priviđaju je ogromna. Budžet Grada veći je za 5,1 milijardi dinara. Umesto 42,7 milijarde dinara u gradskoj kasi naći će se 47,9 milijardi dinara. 

Dakle, u odnosu na inicijalnu odluku, usvojenu u decembru prošle godine, ukupni budžet Grada veći je za 12,08 odsto. Samo prihod od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke za tri milijarde dinara je veći nego ceo budžet Grada 2012. godine, koji je iznosio 17 milijardi dinara.  

Kada je u pitanju izvršenje budžeta za prvih šest meseci ove godine, ostvareno je 93,5 odsto planiranih prihoda i primanja, kao i 73,7 odsto planiranih rashoda. Nije neophodan doktorat da bi se znalo da godina ima 12 meseci, i da od juna do decembra ima još šest meseci tokom kojih se realizuje budžet.   

Koliko se Novi Sad razvio u poslednjih 12 godina svedoče podaci da je u Novom Sadu krajem prošle godine registrovano 175.136 zaposlenih, što je za 44.415 više nego 2012. godine. Takođe, drastično je uvećana privredna aktivnost. U 2012. bilo je 23.261 privrednih društava i preduzetnika, a danas ih ima 35.533, što je 52,76 odsto više nego pre 2012, godine, a takođe, i prosečna plata od 115.000 dinara je skoro tri puta veća nego 2012. godine. 

Smeta im što se umesto ,,Jugolata" gradi soliter. Pitamo se zašto onda nisu sprečili svoje današnje koalicione partnere, s kojima dele ideologiju i odborničke klupe, da opljačkaju jednu od najzačajnijih fabrika, ne samo u Novom Sadu, već u Srbiji? Zašto ih nisu sprečili da je kupuju i preprodaju, unište i oteraju u stečaj? Nisu, jer ih nije bilo briga za sudbinu radnika ,,Jugoalata”, kojima su vlasnici ostali dužni 22 miliona evra za plate i doprinose! 

Nije Grad prodao ,,Jugoalat” investitoru, već sud, zato što je uništen u privatizaciji, u kojoj su svi izgubili. I radnici, i država i Grad Novi Sad. 

Grad će na ime obračuna doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na ovoj lokaciji prihodovati oko 3,5 milijarde dinara, a od poreza na imovinu će godišnje prihodovati oko 42,5 miliona dinara, odnosno oko 360 hiljada evra. U narednih 20 godina, isto koliko je ,,Jugoalat” propadao i dugovao svima redom, od poreza na imovinu Grad će ostvariti prihod od najmanje 850 miliona dinara. Tih 850 miliona biće uloženo u gradnju vrtića i škola. 

To su činjenice. Sve ostalo su zlonamerne fantazije. SNS nema šta da krije. Naprotiv. Očigledno je da se Novi Sad snažno razvija, i da je bolji život Novosađana ključ rebalansa i politike SNS-a. 

Nastavićemo da ulažemo u razvoj celog Novog Sada. Da ulažemo u Novi Sad budućnosti. Nastavićemo da obezbeđujemo uslove za bolji život Novosađana. Đilas i njegovi partijski drugovi nek nastave da žive u svetu iluzija, obmana i zabluda. - navodi se u saopštenju.