26.09.2024.

20:59

Foto: Printscreen/Informer

Vesti

Pitanje je šta će biti sa Kurskom oblasti! Vučić o ratu u Ukrajini: Biće borbe za svako selo i svaki grad

Kako je naveo, ima mnogo problema u svetu, ali nije iznenađen.

- Pored nuklearnih pretnji, Putin i odgovor nukelarnim oružjem izazvalo je veliku pažnju, ali je veštačka inteligencija u prednosti i izaziva interesovanje. Tako da ćemo morati da utrostručimo ili udvostručimo proizvodnju električne energije u narednih 10 godina, a to mnogo iziskuje vremena i novca - rekao je Vučić

Predsednik je dodao da će Amerika uvek biti snažna protiv Rusije, ali će morati da sagledava i svoje položaje. 

- Svi govore o svom miru, a to je pobeda nad protivnikom, i dovoljno je bilo da čujete predsednike raznih zemalja, a oni to vide kao poraz Rusije. Svi otvoreno govore o tome, a na kraju će mir biti, zato će biti borba za svako selo i svaki grad, što će trajati 10 godina recimo bez kakvih rešenja. Tako će sada da bude, na dostignutim linijama, ali će to biti suštinsko rešenje. Evropa ne može da izdrži, a u Americi to nije glavna tema. Migracije, ekonomski i zdravstveni problemi su u prednosti, a tek na 9. mestu je pitanje Ukrajine - rekao je predsednik i dodao:

- Rusi imaju sada, uz sve probleme, ne pokazuju da se sa tim suočavaju. Naravno da imaju ekonomske probleme, ali da li su pokazali da su žilaviji, što se ekonomije tiče, da. Ne potcenjujemo njihovu vojsku, naravno, očekivalo se da će ruska ekonomija brže da potone, iskoristili su svoje resurse da podignu svoju vojnu i namensku industriju, i to je ono što Rusiju drži ekonomski.

Informer

 

Na pitanje da li će biti mira, Vučić je rekao da još uvek nije očigledan kraj. 

- Pitanje je šta će biti sa Kurskom oblasti, ali da će dolaziti do ubrzavanja pred izbore u Americi. Tramp je video da Amerikancima nije važna tema, recimo to je u Srbiji značajnija tema nego u Americi. I on je imao uvid u to istraživanje - rekao je Vučić.