26.09.2024.

21:05

Foto: Informer

Vesti

Moramo našem narodu da postavimo budućnost! Vučić o veštačkoj inteligenciji: Tu Amerika prednjači, a Evropa zaostaje

Tom prilikom, predsednik Vučić govorio je o značaju razvijanja veštačke inteligencije. 

- Amerika prednjači, Evropa zaostaje i pitanje je kako će da nadoknadi. Srbija je mala, Amerika i Kina predstavljaju 44 odsto ukupne svetske ekonomije, kad dodate Indiju i Japan, Nemačku i Francusku, Kanadu, Italije, Španije... Kada sve to stavite, sve je to malo, a možete misliti koliko je Srbija mala, nama smo važni, moramo našem narodu da postavimo budućnost i da uskočimo u taj dobar vagon napretka u budućnosti, ali moramo da osiguramo dovoljno energije, jer veštačka inteligencija bukvalno srče energiju, to je mnogo struje koja se troši - rekao je predsednik

Predsednik Republike Srbije je dodao da sve košta puno, pogotovo veštačka inteligencija, i da je potreban napor i ogromne pare za napredak. 

- Kina je preuzela ulogu da bude vodič i lider za zemlje u razvoju. Ja ću da tražim i molim naše da pošaljemo naših 300-400 naših najpametnijih učenika da ih lepo obučavaju. To je najmanje što možemo da uradimo. Jer hoćemo da uložimo u znanje ali da ti ljudi ostanu u Srbiji, potpisaće ugovor, da uložimo pare, a da odu iz zemlje.