26.09.2024.

22:05

Foto: Printskrin

Vesti

Vječna pamjat novokosovskim junacima! Tomić: Naša dužnost je da na Kosovo i Metohiju idemo!

Tekst prenosimo u celosti:

Naši stradali sunarodnici na svetoj srpskoj zemlji Kosovu i Metohiji postali su svetionik slobode. Uvek tako u teškim vremenima isplivaju ljudi kojima je jedina obaveza da ugnjetača vide na koljenima. A ugnjetač je uz pomoć velikih sila prešao svaku granicu.

Zulum je postao nepodnošljiv, toliko nepodnošljiv da čak i oni protiv koga su se ovi div junaci borili,to vide i otvoreno govore da se njihove terorističke trupe moraju povući sa sjevera Kosova i Metohije.

Govore to jer znaju da ako se to ne desi da će se stvoriti Gordijev čvor, a stvaranje takvog čvora se rešava jedino mačem, kao što nas priča o već pomenutom čvoru i uči.

Ima i onih koji već pričaju da su poginuli uzalud, ali to nije tačno, oni su zapalili iskru slobode koja za sada obasjava sever Kosova, koji mora ostati naš, koji mora biti slobodan, koji mora biti u našim rukama, kako bi nakon toga ta svetlost obasjala i čitavo KiM.

Da, neće se svjetlost na svo KiM odmah proširiti, biće potrebno vremena i strpljenja, biće potrebno i da se sjećamo, da nam stoje pred očima oni koji su iskru slobode i svetlosti upalili, koji su umrli da bi na kraju a u to sam siguran živjelo srpstvo, živjele naše svetinje i naš narod na NAŠOJ zemlji, zemlji na kojoj smo svakog dočekali ljudski, pošteno, domaćinski ako je došao sa dobrim namerama, ako nije onda je dobio puna usta te iste zemlje.

Na kraju, naša dužnost je da na Kosovo i Metohiju idemo, da se sa našim sunarodnicima sretamo, da pomažemo, da obodrimo, a ostalo, ostalo će doći, doći KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI!

ŽIVJELA SRBIJA!

VJEČNA PAMJAT NOVOKOSOVSKIM MUČENICIMA!