27.09.2024.

00:29

Foto: Printscreen

Vesti

Vučić na prijemu "Serbia Beyond Future": Večeras govorimo o nečemu lepom, o razvoju jedne zemlje sa Zapadnog Balkana - Srbije! (VIDEO)

Prijemu prisustvuje veliki broj stranih diplomata.

Obraća se predsednik Vučić

Prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je svima poželeo dobrodošlicu.

- Dozvolite mi da vam poželim srdačnu dobrodošlicu na ovaj događaj. Želeo sam da vam se zahvalim na tome što ste došli ovde, znam da ste svi iscrpljeni od raznih tema. Verujem da je večeras važno da govorimo o nečemu dobrom i lepom, a to je razvoj jedne zemlje sa Zapadnog Balkana, a to je Srbija. Osim ovih ratova, sve više i više su sve oči uprte na tehnološki razvoj. Kao zemlja sa ekonomijom koja najbrže raste, Srbija želi da prednjači u biotehnologiji i veštačkoj inteligenciji. Mi smo mala zemlja koja pokušava da uskoči u taj voz, pravi voz, koji je na pravoj pruzi. Ponosni smo na naša dostignuća i oblasti biotehnologije i da BIO4 kampus bude jedinstven u svetu - rekao je Vučić. 

On je dodao da će Srbija stremiti da okupi sve donosioce odluka u oblasti veštačke inteligencije.

Posle predsednika Vučića, prisutnima se obratila ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović koja je najavila film o modernoj Srbiji i pozvala sve da budu gosti Srbije na Ekspu 2027.