27.09.2024.

13:54

Foto: printscreen

Vesti

(VIDEO) MEGA SKANDAL U SKUPŠTINI: Gradonačelnici poklonio majicu sa srednjim prstom!

Samostalni odbornik Ivan R. Filipović je za govornicom raširio majicu neprikladnog sadržaja, sa srednjim prstom, i rekao da je to "poklon za gradonačelnicu grada od građana Užica".

Predsednik Skupštine grada Branimir Mitrović je odmah izrekao opomenu na ponošanje Ivana R. Filipovica i rekao: 

- Mene je stvarno sramota zbog toga što ste uradili za govornicom - rekao je Mitrovic.

Oglasio se i Gradski odbor SNS-a. 

- Ogromna većina građana Užica danas je zgrožena ponašanjem odbornika opozicije u Skupštini grada Užica - navodi se u saopštenju naprednjaka i ističe da se nikada u užickom parlamentu nisu desile stvari kakve su nam priredili novi odbornici.

- Ono što je danas u užičkom parlamentu uradio samostalni odbornik Ivan R. Filipović, nije primereno ni za ulicu, a kamoli za jedan parlament, gradonačelnika i u ovom slucaju, jednu ženu, gradonacelniču i zaslužuje najoštriju osudu, svih onih koji su tom sramotnom činu danas prisustvovali - naveo je GO SNS u saopštenju.

Dalje navode da je "poražavajuce bilo gledati ovakvo ponašanje, posle decenija dostojanstvenog rada užicke skupštine u kojoj su i do sada bili opozicioni odbornici, u kojoj su se vodile diskusije i rasprave, ali ponovićemo, nikada na ovakav nacin".

Takođe su "najoštrije osuđeni i pokušaje politički organizovanog upada na sednicu Skupštine grada Užica, od strane grupe građana, koja se navodno spontano okupila.

- Osuđujemo i krajnje nekorektno ponašanje prema ženama, koje su brojale glasove - navedeno je u saopštenju. 

Snimak sramnog incidenta možete pogledati ovde na 1.01.15.