29.09.2024.

21:07

Foto: ATAIMAGES/printskrin

Vesti

Nastavljaju sa lažima! Islamistička Slobodna Bosna udarila na predsednika Vučića, Srbiju i Srpsku! (FOTO)

Optužuju bolesnim lažima da se sprema cepanje Bosne i Hercegovine, tako što kukaju preko svog glasila.

Prenoseći izjavu zloglasnog srbomrsca Danijela Servera, secesija, koju traže “neki političari iz Republike Srpske“, ne može se realizovati mirnim putem bez sukoba ili velikih pomeranja stanovništva, te da bi podela Ukrajine ohrabrila “Zagreb i Beograd da razbiju Bosnu i Hercegovinu“, piše Slobodna Bosna.

Ali čekajte, ima još!

Informer

printscreen

Tu su ruski mediji koji se plaćaju iz budžeta Ruske Federacije, a koji u “svesrpskom svetu“ imaju ozbiljnu ulogu korektiva, što podcenjuju i Brisel i Vašington, od kojih ekspresno usledi serija tekstova, komentara, analiza, uz izjave ruskih jastrebova, koji pošalju više nego jasne poruke, tvrdi SB.

Kako se dalje navodi, upravo brojni od tih tekstova i analiza (proizvedeni i objavljeni u ruskim medijima na srpskom jeziku) korištenjem “argumenata“, tvrdnji, teza i hipoteza i koji se navode u “Informaciji o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima“ potvrđuju da se radi o zajedničkom, dobro koordinisanom planu, osmišljenom na najvišem rusko-srpskom vrhu.

Ukratko, Beograd, Zagreb i Moskva stoje iza paklenog plana da se rasturi BiH, samo se čeka razrešenje sukoba u Ukrajini (!), da se zaključiti iz kilometarskog i, istinu govoreći, pomalo šizofrenog teksta koji nema nikakve osnove u realnosti.

Očito je da je jedini cilj ovakvog dizanja panike napad na Srbiju, Srpsku i predsednika Aleksandra Vučića. Zapravo, njihova medijska mašinerija neprestano širi dezinformacije, iskrivljuje realnost i podstiče mržnju. S druge strane, Vučić je taj koji neprekidno i neumorno poziva na jedinstvo i saradnju.