30.09.2024.

10:30

Foto: printscreen

Vesti

Arlov: Srbi na Kosmetu ne smeju biti zaboravljeni, humanitarna akcija traje!

Arlov je podsetio da mu je već pet godina zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju i da je devet puta vraćan sa prelaza Јarinje.

- Pravi razlog za višegodišnju zabranu je to što Odbor i ja pomažemo i stimulišemo srpski narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov, koji je za realizaciju projekta zbližavanja dece Kosmeta i Republike Srpske nedavno dobio priznanje od Opštine Bratunac.

On je zahvalio bratunačkoj opštini, SPC i školama na organizaciji dočeka, boravka i ispraćaja dece sa Kosova i Metohije koja su letos boravila u Srpskoj u okviru tradicionalnog projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske. 

- Drago mi je što je Bratunac ovo prepoznao, ali i učestvovao, a posebno mi je drago što sam dobio to veliko priznanje - kaže Arlov.

Posebno se zahvalio Udruženju penzionera iz Bratunca koji su uplatili 1.100 KM za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiju, kao znak solidarnosti sa ugroženom srpskom braćom u južnoj srpskoj pokrajini.

- Ovaj humani gest pokazuje kolika je humanost i volja Republike Srpske da pomognu srpsku decu, kao i decu i mlade sa poteškoćama u razvoju i srpski narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov i izrazio uverenje da će ovaj primer slediti i ostala penzionerska udruženja u Srpskoj, prenela je RTRS.