30.09.2024.

10:49

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Vesti

Brnabić postavila Ćutu na mesto: Ne koristite mučenike i pradedove za vaše politikanstvo!

- Gospodine Jovanoviću, ja ću vam reći još jednom neke stvari... Pod jedan, što se kopanja tiče i svega ostalog, nemojte zloupotrebljavati takve stvari, ničije kosti i ničije pradedove, Jedan jedini milimetar zemlje nije dobio eksproprijacijom. Ljudi imaju pravo da prodaju svoju zemlju i prodali su je. Niko ovde s ove strane, uključujući i mene koju ste sto puta nazvali lobistom Rio Tinta, nije doveo Rio Tinto u ovu Srbiju. Vaši koalicioni partneri su to uradili, vaši koalicioni partneri su menjali zakone. Nemojte vi mučenike i pradedove da zloupotrebljavate za vaše politikanstvo. 

Potpredsednik vlade Aleksandar Vulin rekao je da ničiji grobovi i ničije kosti ne smeju da postanu deo političke rasprave u Skupštini. 

Vulin je zamolio opozicione narodne poslanike da grobovima predaka ne brane svoju politiku.

- Raspravljaćemo o svemu, vređaćemo se, svađaćemo se, nalazićemo argumente. Sve je u redu i sve je dozvoljeno. Samo vas molim, nemojte ničije kosti da iskopavate. Nemojte grobovima da branite sopstvenu politiku - proručio je Vulin opozicionim poslanicima.

Brnabić: Ne znate ni koja je minimalna plata i baš vas briga za to 

Brnabić je odgovrila Ćuti ina laž da prodavačice u marketima rade za 40.000 dinar.

- Ponovo ste izgovorili brutalnu neistinu. Građani Republike Srbije mogu ponovo da čuju da prodavačice rade za 40.000 dinara. Čoveče, Vi ne znate da je minimalna plata u ovom trenutku u Srbiji 47.335 dinara i baš vas briga.