30.09.2024.

12:48

Foto: Printskrin

Vesti

Vulin razmontirao Ćutu: Jovanović koristiti i svete kosti naših predaka za politički obračun

- Nemojmo da svete kosti koristimo za nedostojne političke igre i prepucavanja. Nemojte da dovodite onog šiptarskog ološa Violu fon Kramon u Nedeljice i da vam to bude argument. Podrška zelenih iz Nemačke onih koji su nas bombardovali i to vam je argument, to je deo vaše politike. Viola fon Kramon vam je argument, nema goreg šiptarskog ološa - poručio je potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vulin.

Inače, Vulin je prvi ministar odbrane u istoriji Srbije koji je izdao naređenje da se popišu sva imena poginulih u Prvom svetskom ratu. 

- Molim vas sve, nivo uvreda ne morate da smanjite, ali vas molim, nemojte da koristite ničije grobove i kosti. Ova zemlja je pokazala poštovanje prema kostima. Kao ministar odbrane imao sam tu čast da objavim po prvi put sva imena poginulih do kojih smo mogli da dođemo, i vojnika i civila u Prvom svetskom ratu, to nismo uradili sto godina. Prvo obeležavanje NATO agresije kao NATO agresije, ne akcije, ne operacije je bilo urađeno za vreme vlade Aleksandra Vučića - istakao je Vulin. 

Aleksandar Vulin je takođe dodao kako je Aleksandar Vučić, kao prvi predsednik Vlade javno rekao da je NATO agresija, kao i da je to ono što ostaje zapisano.