30.09.2024.

14:27

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vesti

NEĆEMO VAM DATI DA SE SAKRIJETE OD OVAKVOG PREDLOGA ZAKONA! Brnabić: To je spomenik neodgovornosti opozicije! Ima tu raznih bisera, najbolje smo čuvali za kraj!

- Sve su učinili u poslednjih šesta dana, iskoristili su sve moguće instrumente da se sednica ne završi na vreme za vanredno zasedanje Skupštine Srbije o izmenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima - rekla je Brnabić.

Međutim, kako je rekla, aktuelna vlast im neće dozvoliti da se od tog predloga zakona sakriju, jer je taj predlog zakona, kako je rekla sramotni spomenik neodgovornosti i aljkavosti jednog dela narodnih poslanika u Skupštini Srbije. 

Istakla je da će ona predložiti da se taj predlog zakona razmatra na redovnom zasedanju i da neće čekati januar i početak novog vanrednog zasedanja.

- Da pokažemo građanima Republike Srbije šta su oni stavili na dnevni red i šta su oni predložili Narodnoj Skupštini. Mi ćemo insistirati da se ovaj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju Narodne Skupštine Republike Srbije i nećemo im dati, nećemo dozvoliti da od ovakvog predloga zakona odustanu i da se sakriju.  Dakle, želimo da ljudi znaju šta su oni predložili, na šta to liči, kakve su sve to laži i neistine i na kraju krajeva kakve bi bile posledice usvajanja ovakvog besmislenog i štetnog predloga zakona. 

Informer

 

- Kad dođe Ovaj njihov predlog Zakona na dnevni red, to takve bisere... Najbolje smo čuvali za kraj, zbog toga nam je toliko žao što su opstruisali. Biće ovo na dnevnom redu redovnom zasedanja, ja ću insistirati, narodni poslanici većine će insistirati, neće moći da se sakriju od ovoga zakona. Nećete se sakriti svi vi koji su ste ga pisali, i svi vi koji ste ga potpisali. Da pokažemo građanima kakvi su to stubovi znanja i brige za životnu sredinu. Mogli ste da gledate kako izgleda knjiški primer opstrukcije rada parlamenta. Pričaćemo o njemu (predlogu zakona), takvom kakav je. Ima tu nekih narodnih poslanika koji su i pametni i iskusni, daj da vidimo kako crvene na sve ovo što su potpisali. Verovatno ni u jednom trenutku nisu čak ni pročitali. 

Ona je poručila građanima da ne brinu, iako je opozicija, kako je rekla, tražila amandmane i da je rasprava stigla do 80. amandmana od predloženih 146.

- Oni kojima su puna usta litijuma, učinili su u ovih šest dana sve da do rasprave o litijumu ne dođe. Tražili su replike, povrede poslovnika, pričali su isključivo van dnevnog reda. Sve kako bi utrošili vreme. Sramota ih je od zakona koji su predložili i od laži koje su u njemu izneli. Njihov predlog je glup, besmislen i štetan - konstatovala je Brnabić.