01.10.2024.

10:33

Foto: ATAIMAGES/reuters

Vesti

Zajednička kampanja Kurtijevih medija i srpske opozicije: Albanci slave Đilasa, Lutovca, Ponoša, Jovanovića i Ćutu, vest o njima dva dana najčitanija

Kurtijev medij prenosi u pomenutoj, najčitanojoj, vesti da su predstavnici opozicije u Srbiji i političari kosovskih Srba održali su sastanak u Beogradu na kojem su razgovarali o stvaranju zajedničkog fronta protiv Srpske liste za predstojeće izbore na Kosovu, 9. februara.

Kako pišu, o stvaranju zajedničkog srpskog opozicionog fronta bilo je reči na sastanku koji su pojedini predstavnici kosovskih Srba imali sa opozicionim partijama u Srbiji.

Informer

 

- Optužujući politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića za položaj Srba na Kosovu, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je istakao potrebu političke alternative Srpskoj listi - stoji u tekstu, jasno iskazujući radost zbog suprotstavljanja Srpskoj listi koja je jedina opcija koja se sa Vučićem zalaže za opstanak i ostanak Srba na KiM.

Kako dalje "Koha" piše, na sastanku su učestvovali iz srpske opozicije, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik „Srbija centra“, učestvovali su Zdravko Ponoš i predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

- Lanac korupcije na liniji Beograd- Srpska lista Srbi se mora prekinuti - rekao je Lutovac otvoreno optužujući Srbe za kriminal.

Tako su još jednom lideri srpske opozicije otkrili da kosovsko pitanje koriste kako bi se obračunavali sa Vučićem i skupljali jeftine poene, a sve na štetu Srba koji žive u južnoj srpskoj pokrajini, a koji su više puta do sada dokazali da jedino veruju Srpskoj listi i srpskom predsedniku.

Opoziciji to ne smeta, već su krenuli u sramno iskorišćavanje teškog položaja Srba, što koristi Albancima koji se uključuju u zajedničku kampanju, jer ima takava opozicija, koja bi im sve predala na tacni i odgovara, a u prilog ovome ide i podatak što je vest o tome, iako je prošlo već dva dana, i dalje najčitanija.