02.10.2024.

08:47

Foto: printscreen

Vesti

Islamistički mediji besni, prenose reči uglednog "Politika" o Vučiću: Uspeo je da pridobije najmoćnije ljude sveta! (VIDEO)

Magazin "Politiko", pišući o Vučiću, dotakao se i odlikovanja koja je Vučić upriličio na marginama Generalne skupštine UN zbog protivljenja rezoluciji UN o "genocidu" u Srebrenici. Sposobnost Aleksandra Vučića da bude sve za svakoga dobro mu je poslužila na geopolitičkoj sceni,  ima jasnu strategiju u svojoj geopolitičkoj partiji šaha, piše "Politiko" - navela je voditeljka FACE TV i dodala da se "srpski predsednik Aleksandar Vučić pokazao veštim u balansiranju Zapada naspram Kine i Rusije". 

- Vučićeva sposobnost da bude sve za svakoga dobro mu je poslužila na geopolitičkoj sceni - u isto vreme mu se udvaraju Kinezi, Amerikanci Rusi i Evropska Unija koji Srbiju vide kao ključnu figuru na globalnoj šahovskoj tabli, a ono što je neverovatno je da je Vučić uspeo da pridobije najmoćnije muškarce na svitu i barem jednu ženu. Bivša kancelarka Angela Merkel takođe je bila obožavateljka, igrajući "teško me dobiti taktiku" koja će, čini se, gotovo dva metra visokog lidera učiniti još privlačnijim njegovim udvaračima - rekčeno je na islamističkoj televiziji.