Autor: Informer.rs

02.10.2024.

21:37

Foto: Printscreen/RTS

Vesti

Smeta im što Vučić nije zabranio ruske medije! "Reporteri bez granica" i tajkunski mediji se zalažu za medijski mrak u Srbiji!

Tako je jedan „slobodni“ portal objavio denuncijanski izveštaj „Reportera bez granica“ protiv RT Balkan, sačinjen u „najsvetlijem“ maniru mračnih totalitarnih režima.

Propagandni pamflet objavljen je sa pretencioznim naslovom: Otkriveno kako „Raša tudej“ širi propagandu Kremlja na Balkanu uprkos sankcijama EU i uz pomoć vlasti u Srbiji.

Informer

 

Jasno je, „Reporteri bez granica“ i njihovi medijski izlozi u Srbiji zalažu se za zapadni medijski mrak. I za novinare koji ne mogu da prežive od svoje plate.

Informer

 

I u nečemu su „Reporteri“ i prozapadni mediji zaista u pravu: Aleksandar Vučić i vlasti u Srbiji zaista su dozvolili ruskim medijima Sputnjik i RT Balkan da slobodno rade u našoj zemlji. 

Suština je da istraživanje i njegovo medijsko promovisanje služi kao politička poluga nekih stranih i domaćih centara moći kako bi se izvršio pritisak na Vučića i vlasti u Srbiji da ugasi ruske medije i uvede sankcije Rusiji. Domaći zadatak im je i da se pošalje poruka zapadnim moćnicima da postoje političke snage koje bi odmah ukinule Sputnjik i RT Balkan.