03.10.2024.

11:29

Foto: Reuters/EPA

Vesti

Zaharova ponovo udarila na Vučića: Bahatost bez granica i mišljenje koje ponovo niko nije tražio

Čini se da Zaharova jednostavno ne može da odoli, a da ne prospe svoje mišljenje javnosti, ovaj put o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Njen poslednji komentar povodom Vučićevog stava o trajanju sukoba u Ukrajini, samo je nastavak niza "zlobnih bisera" koje prosipa. 

Udarila je na predsednika Srbije jer, zamislite, nije razgovarao sa Lavrovom o svojoj zabrinutosti povodom rata u Ukrajini tokom svog boravaka u Njujorku na Generalnoj Skupštini UN.

- Znate, da je ta tema zaista brinula Aleksandra Vučića, on bi o njoj razgovarao sa Sergejom Lavrovom na marginama Generalne skupštine UN upravo tih dana, kada su se obojica tamo nalazila i kada je ta izjava data - rekla je Zaharova.

Uporedila Vučića sa Šeron Stoun

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Zaharova pokazala šta misli o predsedniku Srbije. Još 2020. godine napravila je pravi diplomatski skandal kada je Aleksandra Vučića uporedila sa Šeron Stoun iz filma "Niske strasti" u čuvenoj sceni prekrštanja nogu.

Zaharova se osetila pozvanom da komentariše Vučićev sastanak sa tadašnjim predsednikom SAD-a Donaldom Trampom u ovalnom kabinetu Bele kuće.

- Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji broj dva, ko god da ste. Verujte mi - napisala je ona.

Njene reči izazvale su burnu reakciju predstavnika Vlade Srbije, a odgovorio joj je i sam Vučić.

- To najviše govori o njima. O sebi govori i Marija Zaharova, primitivizam i prostakluk koji je pokazala govori o njoj i onima koji su je postavili. Ne umeju svi ljudi da cene što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, što je vojno neutralna, ali šta da radite. Žao mi je jer sam i u Vašingtonu štitio naše odnose sa Ruskom federacijom - izjavio je Vučić novinarima u Briselu.

Nakon skandala, Zaharova se brže bolje izvinila Srbiji, ali je ostalo nepoznato da li je ovakav sraman komentar Zaharova dala u trenutku dosade ili je to možda izraz ruske "bratske ljubavi" prema Srbiji -- ko bi to znao?