03.10.2024.

16:37

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas su razorili ekonomiju naše zemlje

- Ono šta Borko Stefanović pokušava da sakrije od srpske javnosti i građana, jeste ono što je o njemu jasno napisano u američkim depešama. Tu stoji potvrda o njegovoj pogubnoj "politici" koja se svodila na obijanje pragova stranih ambasada  i moljakanje da se odloži samoproglašenje lažne države u Prištini, kako bi se njegovom šefu Draganu Đilasu omogućilo da prihoduje 619 miliona evra, narodnih para, otetih od građana Srbije.

- Očigledno je da Borko Stefanović pati od političke amnezije ili se vrlo perfidno pravi da je zaboravio politička nedela bivšeg režima za koja je direktno odgovoran, jer je sa pozicije vlasti i moći potpisivao jezive sporazume koji su išli na ruku Prištini i sa čijim se posledicama dan danas kao država suočavamo. Tada smo bili zaboravljeni, a 85 država je preko noći priznalo odluke separatističkog režima u Prištini.

- Amaterskim pokušajima diskreditacije koja je usmerena i protiv Aleksandra Vučića, ali i protiv Srbije Stefanović ništa neće postići, jer se naši građani vrlo dobro sećaju, kako su se u to vreme i Borko i njegov šef Dragan Đilas ulagivali strancima i predavali im na tacni državne resurse kroz prodaju NIS-a, ali i kroz pljačkaške privatizacije, čime su se svojski potrudili i uspeli da razore ekonomiju naše zemlje, zbog čega je pola miliona ljudi u njihovo vreme ostalo na ulici i bez posla.

- Borko Stefanović je taj koji se sastaje sa Bobom Menendezom i deklarisanim albanskim lobistima poput Mihaela Rota i to je sve što o njemu građani Srbije moraju da znaju, jer se i Menendez i Rot otvoreno uz podršku albanske dijaspore i kriminalnih struktura, zalažu za nezavisno "Kosovo", dok pritom kriminalizuju sve Srbe sa Kosova i Metohije.

- Srbija danas zahvaljujući Aleksandru Vučiću uživa najveći međunarodni ugled i vodi suverenu i slobodarsku politiku, te shodno tome niko ne može da nam izdaje naloge i govori šta ćemo da radimo i kako ćemo kao država da se ponašamo, a to je upravo ono što Stefanović nikada nije i neće razumeti. Sada i pred GS UN Aleksandar Vučić svima saspe istinu u lice, i na taj način brani srpske nacionalne interese i vrednosti i tako će biti i u budućnosti, bez obzira koliko to smeta autošovinistima i kmetovima poput Borka Stefanovića, tačnije onima iz bivšeg lopovskog režima koji su pregovore o KiM izmeštali iz UN u EU, čime su svesno slabili srpsku poziciju - zaključio je Terzić.