03.10.2024.

21:00

Foto: Foto: Dušan Veljović

Vesti

Ministar Milićević poručio u Brčkom: "Ako zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo i svoju budućnost" (FOTO)

Obraćajući se prisutnim gostima, ministar Milićević je istakao da kroz program podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Republike Srbije i dijaspore kroz podršku udruženjima dijaspore i regiona, zajednički cilj je da svim silama sačuvamo identitet srpskog naroda ne samo sa obe strane Drine, nego gde god se on nalazio.

“Srpski jezik, ćirilično pismo, naša istorija, kultura i tradicija su simboli našeg naroda. Ukoliko tih simbola nema, nema ni našeg naroda gde god se on geografski nalazio. Ukoliko zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo i svoju budućnost. Stoga, kao prioritet ističemo značaj ovih simbola i svi treba da se obavežemo da ćemo raditi na njihovom očuvanju i promovisanju gde god živeli. Kao ministar zadužen za dijasporu ponosan sam što mogu da podržim ovakve projekte i ponosan sam što sa ovog mesta možemo da pošaljemo jasnu poruku, da bez obzira gde živite i radite i koji pasoš nosite, vaša država je Srbija. A ja mogu da vam obećam da će vaša država biti uvek uz vas”, rekao je ministar. 

Skupu u Brčkom pristustvovalo je blizu 300 gostiju, među kojima su bila i udruženja Srba iz Borova, Subotice, Beograda, kao i srpsko udruženje iz Ciriha. “Ovim druženjem zajednički podižemo svest o važnosti naših tradicionalnih vrednosti, običaja i promovisanju srpskog nacionalnog bića. Večeras se ovde, među vama ne osećam kao gost, jer smo jedan isti narod koji reka Drina nikada nije razdvajala, već uvek spajala”, zaključio je ministar.