04.10.2024.

06:30

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Ludilu nema kraja! Opozicija srećna što su evropski zeleni ustali protiv kopanja litijuma u Srbiji, a za to vreme nemačka zelena partija kopa litijum u Nemačkoj!

Večiti student i lider ZLF Radomir Lazović izjavio je:

- Evropska zelena partija dala je podršku nama i građanima Srbije u borbi protiv iskopavanja litijuma u Srbiji! To je dokaz da u samoj EU postoji puno saveznika Srbije koji nisu spremni da se pomire sa činjenicom da se zarad interesa industrije ostave ovako tragične posledice! - rekao je Lazović. 

Najmoćnija stranka u grupaciji Evropskih zelenih je "Die Bündnis 90/Die Grünen"  - nemačka partija koja je u nemačkoj trenutno na vlasti, koja ima potpredsednika Vlade, ministra spoljnih poslova, ministra poljoprivrede, ministra porodice i ministra zaštite životne sredine.

Nemanja Rujević - novinar koji radi za nemački medij DW izjavio je:

- Ja bih se opkladio da će u Nemačkoj pre da se kopa litijum nego u Srbiji jer je njima tamo centar automobilske industrije i od toga im sve zavisi. U Cinvaldu je klasična ruda uporediva sa Jadaritom i tu isto ima raznih aktivista koji se bune ali to nije uzelo maha da kažeš da je stanovništvo otišlo na barikade i 𝗡𝗘𝗠𝗔 𝗡𝗜𝗞𝗢𝗚𝗔 𝗨 𝗢𝗣𝗢𝗭𝗜𝗖𝗜𝗝𝗜 𝗞𝗢 𝗭𝗔𝗦𝗧𝗨𝗣𝗔 𝗦𝗧𝗔𝗩 𝗗𝗔 𝗦𝗘 𝗡𝗘 𝗞𝗢𝗣𝗔! - rekao je Rujević.

Zanimljivo je da će Zelena stranka Nemačke kopati litijum u svojoj zemlji a protivi se kopanju u Srbiji!