04.10.2024.

11:41

Foto: Foto: Masha Bandjur, Marko Đoković

Vesti

Prihvatam da budem "plitak potok", to je najčistija voda! Vučić odgovorio Đilasu: Njih je nemoguće preplivati, oni su mutna voda koja se bavi pljačkanjem, krađom i otimačinom!

- Što se tiče izjave gospodina Đilasa ja ću to izmalo drugačijeg ugla da sagledam od onoga kako vi sagledavate pa ćete da vidite kako stvari stoje i pokazaću vam kako se neko odgovorno odnosi prema onima koji su mu rivali, koji su mu takmaci.

- Vidite, oni su pobedili u Beogradu tada uprkos činjenici da su imali apsolutno sve medije, apsolutno sav novac pokraden od građana Srbije, nije tada bilo nijednog medija koji bi ličio na N1, Radare, Vreme, NIN i sve ostalo. Nijedan nije bio koji bi bio na drugoj strani, ali ja nisam tada dobio 6% nego smo dobili 27-28%, a nekada i 36%. To je mala razlika. Nemojte da smetnete s uma, mi smo preuzeli republičku vlast i nismo rušili nikoga, nigde, nego smo demokratski priznali izbornu volju građana i on je ostao gradonačelnik do 2013. godine kada je izgubljena većina. 

- Što se tiče "plitkog potoka", uvek prihvatam da budem potok. Obično nema potoka da su duboki,  ali taj plitak potok je obično čista voda, najbistrija i najčistija. Prihvatam da budem plitak potok. Njih je nemoguće ni preplivati, ni pregaziti niti bilo šta drugo, zato što su vam kao mutna velika voda koja se bavi samo pljačkanjem, krađom i otimačinom. U tome dodatna simbolična razlika - rekao ej Vučić.

- Što se tiče pobede i poraza, sramota me je da o tome govorim. Pomalo me je sramota i kad Zvezdini igrači izgube 4:0 i kažu nisu fascinirani onima koji su ih pobedili 4:0. E, to mi je taman ličilo na ovo - kad izgubite od nekoga 10 i 15 puta i više od toga, pa onda niste fascinirani onim koji vas je toliko puta pobedio. Gubitnička filozofija. Ja sam već rekao verujte pobedniku.