04.10.2024.

20:19

Foto: printscreen

Vesti

Selaković na večeri kod Markona povodom Samita Frankofonije! "Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da sretnem našeg domaćina predsednika Francuske!"

- Bila mi je čast da kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića prisustvujem inauguralnoj ceremoniji otvaranja 19. Samita u Viler Kotreu, uz prisustvo šefova oko 100 državnih delegacija - napisao je Selaković u opisu fotografija.

- Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da sretnem našeg domaćina predsednika Francuske Republike Emanuela Makrona i prenesem mu prijateljske pozdrave našeg predsednika, kao i spremnost naše zemlje da dalje jača saradnju sa Francuskom i na bilateralnom nivou i u okviru Frankofonije.

- Upoznao sam predsednika Makrona, kao i šefove državnih delegacija članica Frankofonije, sa željom naše zemlje da postane punopravni član ove međunarodne organizacije i da na taj način ponovo potvrdi privrženost vrednostima koje i sama neguje i deli kao deo svoje kulture i nasleđa.

- Vredno radimo na tome i trudimo se da ispunjavamo one uslove koji će biti neophodni da bismo postali i punopravna članica Frankofonije, koja okuplja mnoge nama prijateljske zemlje, ne samo kada je u pitanju Francuska, već i veliki broj država afričkog i azijskog kontinenta - zaključio je Selaković.