Autor: Informer.rs

05.10.2024.

09:55

Foto: Tanjug / Ata images

Vesti

OZBILJNA BITANGA! Sram te bilo, Veselinoviću: Đilasov potrčko izgovorio gnusnu laž o poplavama u BiH!

Nekadašnji član Saveza komunista drug Janko Veselinović, potrčko Dragana Đilasa, samozvani lider sa podrškom koja se izražava u promilima, lešinari čak i nad stravičnim poplavama u Bosni i Hercegovini jer je u tome video priliku da napadne Srbiju i njeno rukovodstvo.

- Vlada Srbije nije uputila pomoć BiH pogođenoj poplavama, koja broji desetine mrtvih. Da li zato što na tim područjima pogođenim poplavama većinski žive Hrvati i Muslimani. Sramotno!!! - odvalio je bez trunke griže savesti drug Janko na platformi Iks.

Istina je, očekivano, potpuno suprotna, a to priznaju i u samoj Bosni.

- Federacija će proglasiti Dan žalosti. Istina, i Veće ministara je pokazalo korektan odnos. Doneli smo adekvatne odluke. Nenada Nešića smo videli na terenu. I Srbija i Hrvatska, kao i Slovenija su ponudile pomoć - rekao je za sarajevske medije Elmedin Konaković pa je jasno da drug Janko govori očigledne nebuloze.

Informer

Kako je Informer već pisao, ovim povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svaku vrstu pomoći smo spremni da uputimo ako oni to žele i ako misle da možemo nešto da pomognemo. Spremni samo da pomognemo i helikopterima i čamcima. Da uputimo i finansijsku i svaku drugu pomoć. Neka kažu šta treba i mi smo spremni - rekao je Vučić u Gornjem Milanovcu.

Preduzeti su i konkretni koraci.

Kako smo takođe pisali, po nalogu patrijarha SPC Porfirija u BiH je upućena pomoć od 100.000 evra. Opširnije o tome čitajte u posebnoj vesti.