05.10.2024.

10:28

Foto: Privatna arhiva

Vesti

"Opozicija u Srbiji ništa ne radi za džabe" Palma raskrinkao hejtere, pa se osvrnuo na kreditni rejting: Ovo označava ekonomsku stabilnost i nezavisnost države

- Predlog opzicije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, odnosno o zabrani kopanja litjuma u Srbiji i to što oni pripremaju za sednicu Skupštine Srbije su komendije ili poklade, kao što naš narod kaže, a to je kada maskirane povorke idu kroz sela - rekao je Marković.

Podsetio je da tako jedan iz opozicije kaže za deo zemlje, a vezano za litijum "ovo je sada moja imovina, dali su mi, poklonili su mi i ja sada ne dam da se tu bilo šta radi" te da opozicija u Srbiji ništa ne radi za džabe.

- Jedan iz opozicije ima mnogo para i daje onima drugima iz opozicije kako bi svi bili zajedno, jer znaju da samo na izborima ne mogu ništa da urade i njihov cilj nisu izbori nego kako da nasilno preuzmu vlast - ispričao je Dragan Marković.

Osvrnuo se i na tragediju u "Ribnikaru" i izjavu opozicije da "roditelji ubijene dece nemaju tapiju na bol".

- Ej ljudi jer znamo li mi šta slušamo i šta pričamo. Da zloupotrebe i takvu tragediju - izjavio je u uključenju u TV Pink, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Što se litijuma tiče, niko nije rekao, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će biti kopanja litijuma, nego da će eksperti proceniti i izaći sa predlogom DA ili NE. I zato je predlog opozicije obična komendija - kaže Marković.

Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija će još dugo trajati i podržavati predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Na pitanje o stabilnosti koalicije SPS – Jedinstvene Srbija, odnosno o pisanju nekih opozicionih medija da će ta koalicia prestati da postoji Dragan Marković Palma je odgovorio:

- Ivica Dačić i ja se znamo preko 30 godina, mi smo kao braća, njegova deca su kao moja deca. To su pisali neki mediji, a znate čiji su mediji. Najdugovečnija koalicija u Srbiji, koalicija SPS – Jedinstvena Srbija će još dugo trajati i uvek ćemo podržavati predsednika Srbije Aleksandra Vučića - kazao je Palma.

KiM je 1999. godine oteto Srbiji, ali oteto nekada može i da se vrati

Kako Marković navodi, opozicija u Srbiji zloupotrebljava sve što može, od litijuma do Kosova i Metohije.

- Svima je jasno da je 1999. godine NATO bombardovao Saveznu Republiku Jugoslaviju i oteo Kosovo i Metohiju Srbiji. Ko je danas na Kosovu i Metohji, KFOR, EULEX, Amerika i nije za to kriv Slobodan Milošević, neću reći da nema neke druge krivice, ali za Kosovo i Metohiju nema - rekao je.

Kako priča, ni Zoran Đinđić nije hteo da da Kosovo i Metohiju, a da šansa da Aleksandar Vučić to uradi ne postoji!

- Vučić je iskusan političar, državnik i zna kako da se bori za svoju zemlju i zna kada nešto date to više ne može da se vrati, ali kada vam neko nešto otme, kao što je NATO oteo Kosovo 1999. godine, to nekada i može da se vrati mirnim putem - rekao je Marković. 

Palma ističe da je Investicioni kredit koji je Srbija dobila činjenica da Aleksandar Vučić dobro vodi zemlju.

Investicioni kreditni rejting, koji je prvi put u istoriji dodeljen Srbiji, označava njenu ekonomsku stabilnost i nezavisnost države.

- Opoziciji u Srbiji je cij da bilo šta napadnu što se gradi u Srbiji, pa tako napadaju i EXPO 2027, a EXPO bi svaka država u svetu volela da ima - zaključio je Dragan Marković Palma.