Autor: Informer.rs

05.10.2024.

20:27

Foto: Vlada Srbije

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

„Ponosan sam što možemo kroz program podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Republike Srbije i dijaspore da pružimo podršku udruženjima dijaspore i regiona jer je naš zajednički cilj je da svim silama sačuvamo identitet srpskog naroda gde god se on nalazio“, istakao je ministar Milićević.

Dodao je da širok spektar aktivnosti drušva „Sloga“ govori o trudu da se sačuvaju naši koreni, ali i da se jasno vide napori naših ljudi okupljenih oko drušva da svoju ljubav i običaje prenesu ne samo na mlade naraštaje, već i na okolinu u kojoj žive. 

„Ovo što vi radite kroz programe vašeg udruženja, što kroz folklorne i muzičke sekcije i priredbe negujete i svetu pokazujete naše nasleđe, govori da ste vi, zapravo, najbolji ambasadori naše zemlje. Vi, koji godinama živite daleko od rodnog mesta, vi koji ste rođeni ovde, vi čuvate uspomenu na simbole našeg naroda, na naš jezik, ćirilicu, kulturu, tradicionalne vrednosti. Vi jasno znate da bez ovih simbola, nema ni našeg naroda, nema naše budućnosti“.

Ministar je posebno naglasio da ga raduje što udruženje veliku pažnju poklanja mladima i što su oni uključeni aktivno u rad društva i u promociju Srbije. „Na mladima svet ostaje, zaista. Zato je na svima nama odgovornost i teret, ali i zadovoljstvo da na njih prenesemo najpre ljubav prema Srbiji, a onda i obavezu da je čuvaju kroz trobojku, kroz nošnju, kroz pesmu, kroz igru jer su mladi budućnost Srbije“, dodao je ministar Milićević.

„Kao ministar zadužen za dijasporu ponosan sam što mogu da podržim ovakve projekte, da budem sa vama, da vam pružim ruku, da vas saslušam i da vas čujem i da vam kažem da je vaša država Srbija, koja god adresa bila u vašem pasošu. A mogu i da vam obećam da će vaša država biti uvek uz vas“, poručio je okupljenima u Novoj Gorici.