Autor: Informer.rs

05.10.2024.

21:29

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Zašto nisi ranije rodila decu!? Opozicioni mediji napali ministarku Milicu Đurđević u Leskovcu (VIDEO)

Ona je ministarku za brigu o porodici i demografiju optužila da ne može da se poziva na povećanje nataliteta, jer je i sama kasnije rodila decu. 

Nakon što je ministarka prethodno iznela statističke podatke da se mladi sve kasnije odlučuju za stupanje u brak i rađanje dece, novinarka joj je uputila sramno pitanje: 

"A kada ste Vi rodili svoje prvo dete?", upitala je opoziciona novinarka.

Informer

Iako u narodu postoji izreka da glupih pitanja nema, od novinara koji dolaze na ovakve konferencije bi se s pravom očekivao veći nivo informisanosti o onima kojima postavljaju pitanja. Većina Srbije zna da je ministarka Đurđević pre godinu i po dana dobila blizance, nakon što je prošla kroz proces vantelesne oplodnje. 

Iako su prisutni reagovali na neumesno pitanje koje zadire u privatnost, ministarka Đurđević je insistirala da odgovori, naglašavajući da je tačno da je trebalo ranije da se ostvari kao majka, ali da se dugo borila za potomstvo.

Informer

"Volela bih da sam ranije mogla da dobijem svoju decu, ali kao i mnogi parovi u Srbiji borila sam se za potomstvo", rekla je Đurđević.

Ne možemo, a da se ne zapitamo, kakve bi reakcije određenih medija bile, da se bilo koji predstavnik vlasti ili medija koji važe za "provladine", bilo kojoj ženi iz opozicije obratio sa ovakvim ili sličnim pitanjem. Jasno je da vlast mora da trpi veće udarce, nego opozicija, ali primitivno zadiranje u privatnost u ovom slučaju prestaje da bude medijska sloboda i svodi se na čist bezobrazluk i očigledno nedostatak argumenata.