Autor: Informer.rs

06.10.2024.

10:03

Foto: informer.rs

Vesti

Vesić: Još jedan avion u floti "Er Srbije", kompanija dokaz srpskog uspeha

- U petak je stigao treći širokotrupni avion Erbas A 330-200. Er Srbija ima ukupno 26 aviona. Imamo sada tri širokotrupna Erbasa A 330-200, tri aviona tipa A 320, kao i 10 aviona Erbas A 319, te 10 letelica ATR. Uz još jedan Embrajer E195, kompanija će imati 27 aviona - rekao je Vesić na TV Pink.

Naveo je da "Er Srbija", sa poslednjom uvedenom linijom, pre nekoliko dana, za kineski grad Guangdžo, ima čak 85 avio-linija.

- Pre nekoliko dana, zabeležen je 30-milioniti putnik od osnivanja kompanije. Do 25. septembra ove godine bilo je 3,4 miliona putnika, dok je cele prošle godine ’Er Srbija’ prevezla oko 4,2 miliona putnika - ukazao je ministar.

Podsetio je da je JAT, na vrhuncu svoje moću u nekadašnjoj SFRJ koja je brojala 20 miliona građana - imala 5,5 miliona putnika, što se tada smatralo velikim uspehom.

- Kada se jednog dana budu svodili računi, kada se govorilo o napretku Srbije u vreme kada je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik vlade, premijer i predsednik, govoriće se da se u to vreme dogodio najveći tehnološki napredak, posebno kada su u pitanju ’Er Srbija’ i brze pruge koje gradimo - rekao je Vesić.

Istakao je da se na primeru izgradnje brzih pruga i „Er Srbije“ najbolje vidi tehnološki iskorak Srbije.

- 'Er Srbija' je najbrže rastuća kompanija i pokazuje koliko Srbija. Zato smo i ponosni na tu kompaniju jer je ona dokaz srpskog uspeha - zaključio je Vesić.