06.10.2024.

13:05

Foto: Instagrm prntscreen

Vesti

Ministarka Mesarović: Čvrsto stojim uz moju koleginicu Milicu Đurđević Stamenkovski, i sve žene koje su se borile ili se bore za potomstvo

Podsećamo, urednica Jugpress-a Ljiljana Stojanović je napala  ministarku Đurđević Stamenkovski na konferenciji za štampu u Leskovcu. Ona je ministarku  optužila da ne može da se poziva na povećanje nataliteta, jer je i sama kasnije rodila decu. 

Ministarka privrede Adrijana Mesarović kaže da takvi komentari ne samo da pokazuju opsesivnu mržnju prema ženama i majkama, već i brutalnu mržnju prema svemu što vlast radi za građane Srbije.


- Pređena je svaka granica ljudskosti, i ne smemo dozvoliti da takve napade prećutimo ili ignorišemo, a tu vidim i veliku odgovornost udruženja novinara koja moraju da reaguju na ovakve napade. Pitam se šta možemo da očekujemo mi koji se još nismo ostvarili kao roditelji, a prema klasifikaciji pomenute novinarke “imamo godina”. Ne smemo da ćutimo onima koji crtanjem meta i ponižavanjem žena rodilja i nerodilja očigledno pokušavaju da dođu na vlast! Čvrsto stojim uz moju koleginicu i prijateljicu Milicu Đurđević Stamenkovski, i sve žene koje su se borile ili se bore za svoje potomstvo - kaže Mesarovićeva.