07.10.2024.

10:10

Foto: Printskrin video

Vesti

Evo kako struka reaguje na inspiratorku opozicionog predloga zakona, ljudi šokirani! Struka apelovala na Draganu Đorđević: Ne mešajte se u rudarstvo!

Naime, tokom gostovanja u ''Utisku nedelje'', Đorđević je iznela sledeće tvrdnje: 

- Nivo podzemnih voda su toksične vode koje su oko rudnog tela. Kada dođe do miniranja, te vode su razdvojene nepropusnim slojevima gline. Međutim, kad dođe do miniranja, glina će se oštetiti i neminovno će doći do mešanja tih voda. A te toksične vode, najdublje, su pod pritiskom i one već sada izlaze i kontaminiraju površinu zemlje, na osnovu čega se i bazirao naš rad. Mi smo tu kontaminaciju ispitivali i utvrdili otisak prsta rudne zone u Jadru, šta je to što će kontmainirati - rekla je Đorđević. 

Aleksandar Cvjetić i Predrag Mijatović ostali su zatečeni izjavama svoje koleginice, te joj je Cvjetić brutalno odgovorio. 

- Prosto bih zamolio samo našu koleginicu, budući da ja stvarno ne pričam ništa o hemiji, fizičkoj hemiji, da koleginica ne priča o rudarstvu i miniranju. Količine eksploziva su te koje treba i toliko da kažemo da kad iznosi takve stvari, treba da je ipak malo odgovorna prema javnosti - rekao je Cvjetić.