07.10.2024.

11:26

Foto: prinstcreen

Vesti

Verujte nama, a ne svojim očima! Bora Novaković tvrdi: Bilo nas je dovoljno u sali, ali sistem nije očitao kartice!

Na početku redovnog skupštinskog zasedanja, na kojem treba da se raspravlja o predlogu opozicije da se zabrani eksploatacija litijuma, predsedavajuća Ana Brnabić konstatovala je da nema kvoruma.

- U Skupštini Srbije je 67 poslanika, nema većine i u ovom trenutku ne postoje uslovi za rad - rekla je Ana Brnabić, koja je prekinula sednicu i odložila je do 11.10 časova kako bi se obezbedio kvorum. Više o tome čitajte OVDE.

Borislav Novaković, na drugoj strani, tvrdi da je reč o "proceduralnoj grešci"!?!

- Kada je Brnabićeva rekla da se izvade kartice, odnosno da se ponovo stave, imam utisak da sistem nije bio resetovan u tom momentu. Imali smo jednu krajnje čudnu situaciju gde u sali sedi dovoljan broj poslanika, ali očito sistem nije očitao sve kartice. Ovaj gest nije poruka opoziciji, već građanima Srbije. Oni daju do znanja da ih ne interesuje tema litijuma i da ne žele da razgovaraju, time ignorišu većinski stav građana Srbije koji je u svim istraživanjima javnog mnjenja protiv rudarenja litijuma - rekao je Novaković, pokušavajući da odgovornost za nedostatak kvoruma prebaci na vlast.

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS, međutim, raskrinkao je i ovu laž, jer su poslanici vladajuće većine dali kvorum za sednicu. Šta je rekao Jovanov pročitajte u POSEBNOJ VESTI.