Autor: Informer.rs

07.10.2024.

13:07

Foto: BPŠ

Vesti

Poštanska štedionica o investicionom kreditnom rejtingu Srbije: Istorijski rezultat, postojeći krug investicija proširiće se novim!

- BPŠ je i do sada koristila ekonomsku i finansijsku stabilnost države Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, tako da smo sigurni da ćemo i ovu pruženu šansu maksimalno iskoristiti. Ovo unapređenje kreditnog rejtinga smanjiće percepciju rizika za investiranje u Srbiji. Za finansijske i druge institucije u Srbiji to će značiti lakši pristup međunarodnom tržištu kapitala uz niže kamatne stope i povoljnije finansiranje - navodi se u saopštenju BPŠ i dodaje da će investicioni kreditni rejting doprineti i većoj stabilnosti domaćeg finansijskog sistema, uz dalji rast poverenja investitora za ulaganje u Srbiju.

- Postojeći krug stranih investitora proširiće se novim, koji za ulaganje zahtevaju investicioni rejting i sada će biti spremniji da prepoznaju i Srbiju kao atraktivnu zemlju za ulaganja, pri čemu je Banka Poštanska štedionica spremna da odgovori na nove zahteve i servisira buduće investicije.  Zadovoljstvo nam je da obavestimo javnost da su nam i pojedine korespondentske banke čestitale na dobijanju investicionog rejtinga, kao što je ICBC iz Kine, najveća banka na svetskom finansijskom tržištu - ističe se u saopštenju.