07.10.2024.

13:45

Foto: Prntscreen

Vesti

Vučić je uspeo ono što prethodne vlasti nisu! Profesor Savić o investicionom rejtingu: Srbija je stabilna zemlja! (VIDEO)

Profesor Savić neretko je kritički nastrojen prema aktuelnoj vlasti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali sad priznaje da je dobijanje investicionog rejtinga velika stvar.

Mislim da u moru loših vesti oko nas, pritisaka, svega što nam se dešava, ovo jeste jedna, rekao bih, neočekivana vest. Pratim dugo vremena, dugo vremena Srbija očekuje, i druge vlasti koje su bile pre ovih, investicioni rejting, odnosno ovo što smo sad dobili. Nismo imali sreću, ali dobro, ocenili su verovatno Srbiju i to je za mene, rekao bih, jednako dobar utisak, ipak kao jednu stabilnu zemlju, zemlju u kojoj su dobrodošli strani investitori , zemlja u kojoj se poštuju norme Evropske unije. M mi nismo još članica, mi smo kandidat i to je nešto što je zaista dobro. 

- Kada imate neki rejting koji je bio niži od ovoga koji smo mi do sad imali, svaki strani investitor će da vam gleda od cipela do kravate, da sve proveri, a kad imate ovakav rejting nema potrebe tako da vas provera. Prosto je neko u ime vas, a to je na primer u dobroj meri je doprineo Međunarodni monetarni fond sa svojim izveštajem.