Autor: Informer.rs

07.10.2024.

15:18

Foto: Pakt studio

Vesti

Polisa ravna zlatnoj medalji: Podrška Kompanije „Dunav osiguranje" Sportskim igrama mladih

Tom prilikom, kao i prethodnih godina, uručene su polise stipendijskog osiguranja deci koja su rezultatima ostvarenim na terenu ali i van njega, na najbolji mogući način promovisala sportske vrednosti.

- Čestitala bih našem dugogodišnjem partneru, Sportskim igrama mladih, na još jednoj uspešnoj manifestaciji, kao i ovim mladim ljudima na ostvarenim izvanrednim rezultatima. Toliko osmeha, novih prijateljstava, uspomena i vrednosti koje će deca poneti za ceo život, odličja su koja su na ovim igrama zasjala najlepšim sjajem - naglasila je Nikoleta Šubert, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja u „Dunav osiguranju".

Informer

- Izuzetna nam je čast što smo domaćini simovcima, među kojima su i naši dugogodišnji prijatelji, ali i oni za koje smo bogatiji od ove godine. Ti mladi ljudi su primer kako se do medalja dolazi fer-plej igrom, uz poštovanje ne samo pravila sportske discipline već i protivnika i sudija, te brigom o sopstvenom dostojanstvu, kao i o dostojanstvu svih učesnika u takmičenjima. Na osnovu toga smo i odlučili da baš oni budu ambasadori Kompanije „Dunav osiguranje", koje ćemo stipendirati polisom vrednom 1000 evra. Oni tako postaju naši najdraži promoteri ideje o zaštiti i sigurnosti koju pruža upravo životno osiguranje. Do novih prijateljskih susreta i novih odličja u koje će biti utkano mnogo drugarstva, prijateljstva, tolerancije i uzajamnog poštovanja, nastavljamo dalje u sportskom i timskom duhu, uvereni da smo i ove godine napravili još jedan veliki i važan korak u izgradnji humanijeg društva - istakla je Nikoleta Šubert.

Informer

Marija Mihajlović, predsednica SIM-a za Srbiju, izrazila je zahvalnost Kompaniji „Dunav osiguranje" na istrajnoj dugogodišnjoj podršci.

- U ime svih učesnika i organizatora Sportskih igara mladih, zahvaljujemo vam što ste prepoznali vrednost tog projekta i što ste godinama, predano i neumorno, naša podrška. Vaša posvećenost sve nas je inspirisala, a najdublji trag u našoj saradnji ostaje moto Igara „Pružam ruku, ne podmećem nogu", koji je potekao baš iz „Dunav osiguranja". Hvala vam što verujete u našu viziju, što zajedno s nama promovišete sport i zdrav način života i što ste doprineli stvaranju nezaboravnog iskustva za decu - izjavila je Marija Mihajlović.

Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Evropi, kroz 28. godina postojanja, promovišući sport i sportski način života, obogatile su živote više od 3.088.000 dece i mladih. U Srbiji je u toku 11. sezone Sportskih igara mladih u stotinu mesta organizovano blizu 200 događaja sa oko 120.000 učesnika, koji su imali priliku da se takmiče, razvijaju svoje veštine i stiču nova prijateljstva. A u takvom mnoštvu veštih sportista i dobrih drugara nije bilo nimalo lako izdvojiti one što su zaslužili prestižnu titulu mladih ambasadora SIM-a, koju su ove godine poneli Lola Jordanov i Đurđina Manjević, atletičarke, Nemanja Stajković, atletičar, Velja Nedeljković, šahista, i Dominik Egri, stonoteniser. 

- Razlog što smo se opredelili za ove simovce je njihovo dugogodišnje, kontinuirano prisustvo na Sportskim igrama mladih, zapaženi rezultati i poštovanje svih onih vrednosti koje Igre promovišu. A jedan od njih ‒ Dominik Egri, debitant, nametnuo se dominantnim i upečatljivim nastupom na Velikoj međunarodnoj završnici - objasnila je Marija Mihajlović i naglasila da su im sva deca koja su do sada učestvovala u Igrama podjednako draga i da s njima ostaju u kontaktu i onda kada se više ne takmiče.

Na druženje s predstavnicima Kompanije „Dunav osiguranje", pored petoro novih ambasadora, došla su i deca koja su prethodnih godina dobila stipendijska osiguranja, kao i pet članova niške ekipe u malom fudbalu „Srćkovo jato", svi jedanaestogodišnjaci, koji su u Splitu osvojili zlatnu medalju, a s njima je bio i njihov trener Srđan Ristić. Novonagrađeni nisu krili zadovoljstvo zbog dodeljenih priznanja i polise stipendijskog osiguranja.

Jedanaestogodišnjakinja Lola Jordanov na Sportskim igrama mladih učestvuje četiri godine zaredom, pri čemu se tri puta plasirala na Međunarodnu završnicu u Splitu a dva puta je osvojila zlatnu medalju. Član je Atletskog kluba „Dragutin Tomašević" u Petrovcu na Mlavi. Atletikom se bavi od svoje pete godine i do sada je osvojila čak 53 medalje, i to 33 zlatne, 11 srebrnih i 9 bronzanih, kao i 9 pehara. Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi 2019. godine proglasio je Lolu za najveću sportsku nadu, a 2021. i 2022. godine izabrao ju je za sportistu godine.

Informer

- Učešće na Sportskim igrama je predivno, nezaboravno iskustvo. Zahvaljujem mom novom prijatelju od detinjstva Kompaniji „Dunav osiguranje" na dodeljenoj polisi stipendijskog osiguranja koja će mi biti podstrek da nastavim vredno da treniram i budem još brža i bolja - rekla je Lola Jordanov, koja je u Splitu osvojila zlatnu medalju u trci na 60 metara.

Njen vršnjak Nemanja Stajković, učenik petog razreda osnovne škole „Miloje Vasić" u Kaluđerici, učestvovao je na Igrama tri godine zaredom, a 2022. i 2024. na Međunarodnoj završnici u Splitu osvojio je prvo mesto u atletici, dok je 2023. bio prvi na regionalnom takmičenju, ali zbog obaveza nije mogao da ode u Split. Svoju brzinu i spretnost osim na Igrama pokazuje i u fudbalu kao napadač i desno krilo u FK „Čukarički". Prilikom uručenja polise Nemanja je izjavio: 

- Bilo mi je jako lepo u Splitu, gde sam osvojio već dve medalje. Ova nagrada koju sam dobio od Kompanije „Dunav" je kao još jedna zlatna medalja. Nadam se da ću se i naredne godine ponovo družiti s drugarima koje sam upoznao na Sportskim igrama mladih.

Informer

I za Đurđinu Manjević, dvanaestogodišnju atletičarku Atletskog kluba ČAAK u Čačku, koja u svojoj kolekciji ima čak 51 medalju, od čega 34 zlatne, 10 srebrnih i 7 bronzanih, sve što je doživela na Sportskim igrama a potom i u Kompaniji „Dunav osiguranje" ravno je čaroliji:

- Sve ovo je kao ostvarenje mojih najlepših snova. Zahvaljujem svima, a pogotovo organizatorima SIM-a i Kompaniji „Dunav osiguranje" na divnim prilikama koje pružaju nama mladima. Za mene je ovo bilo jedno čarobno, nezaboravno leto. Bila sam prvi put na moru, osvojila zlatnu medalju i stekla nove prijatelje. Brzina me inspiriše, a ovaj poklon još više - nadahnuto je rekla Đurđina.

Titulu mladog ambasadora poneo je i Velja Nedeljković, niška šahovska nada. Velja je dva puta bio državni prvak Sportskih igara mladih i osvajač srebrne medalje na međunarodnom finalu SIM-a u Sarajevu i ove godine u Splitu. Učenik je prvog razreda prestižne matematičke gimnazije „Svetozar Marković" u Nišu i već tri godine zaredom je prvak kadetskog šahovskog prvenstva centralne Srbije, a ove godine bio je trećeplasiran na državnom prvenstvu u standardnom šahu. Višestruki je šahovski prvak grada Niša i Nišavskog okruga, a niška osnovna škola „Dušan Radović", koju je pohađao, proglasila ga je za sportistu generacije. Velja ističe koliko mu je i polisa stipendijskog osiguranja važna:

- Čestitam svim drugarima na postignutom uspehu na SIM-u. Veoma sam ponosan i srećan što sam osvojio medalju na Sportskim igrama mladih i postao ambasador Kompanije „Dunav". Stipendijsko osiguranje još je jedna važna potvrda mog uspeha i zahvalan sam na tome.

Informer

Dvanaestogodišnjak Dominik Egri ove godine je debitovao na Sportskim igrama mladih.

Ubedljivo je dominirao kroz kvalifikacije u stonom tenisu, koji igra od svoje šeste godine, a na Međunarodnoj završnici u Splitu priredio je pravi stonoteniski spektakl, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju. Inače, Dominik je od 2022. godine državni prvak za takmičare do deset godina i osnovna škola „Čaki Lajoš" u Bačkoj Topoli, koju pohađa, ponosna je na njegov sportski uspeh. 

- Srećan sam što sam učestvovao na Sportskim igrama mladih i što sam dobio polisu stipendijskog osiguranja Kompanije „Dunav". Trudiću se da i naredne godine osvojim medalju i tako opravdam ukazano poverenje - rekao je Dominik.

Nastojeći da svojim mladim prijateljima u potpunosti ulepša dan, Kompanija „Dunav osiguranje" im je nakon dodele polisa organizovala obilazak Narodnog muzeja, a potom i najpoznatijeg starogradskog dela Beograda - Skadarlije. Bila je to prilika da Kompanija još jednom pokaže da uživa u ulozi dobrog domaćina i koliko joj je stalo do negovanja iskrenog prijateljstva. 

NAJMASOVNIJA SPORTSKA MANIFESTACIJA OTVORENA ZA SVU DECU

Sportske igre mladih su najveća regionalna manifestacija posvećena deci, na kojoj potpuno besplatno mogu da učestvuju sva deca iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije i da kroz fer-plej i prijateljstvo doprinesu širenju humanosti, poštovanju različitosti, suzbijanju nasilja i razvoju osećaja zajedništva. Ovogodišnje Sportske igre mladih okupile su preko 300.000 dece i mladih iz navedenih zemalja regiona, a u završnici koja se odvijala krajem avgusta u Splitu učestvovalo je čak 824 dece.