07.10.2024.

22:04

Foto: Foto: Nenad Kostić i Adam Mihajlović/Ministarstvo privrede

Vesti

Novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE! Ministarka Mesarović: Pred nama je svetla i prosperitetna budućnost

- Danas sam imala čast da se obratim na konferenciji “Doing Business with Serbia” u prisustvu Nj.E. Mohameda Lute, predsednika i izvršnog direktora Privredne komore Dubaija i Nj.E. Ahmeda al Menhalija ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji - napisala je Mesarović.

Navodi kako je ponosno istakla da je Srbija dobila investicioni rejting prvi put u istoriji i to jedina u regionu, ali i jedina kandidatkinja za članstvo u Evropskoj uniji koja je prešla iz statusa zemlje u razvoju u kategoriju razvijenih, apsolutno sigurnih i bezbednih za ulaganje. To je, kako kaže ministarka, veliki iskorak za Srbiju, koji otvara nova poglavlja ubrzanog ekonomskog rasta. 

- Pre dva dana otvorili smo novo poglavlje u odnosima između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisivanjem Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između naših vlada, što nesumnjivo donosi nove projekte i prilike, i dodatno ojačava most saradnje između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji će omogućiti privredama obe zemlje da se razvijaju ubrzanim tempom, čineći naše ekonomije još snažnijim - dodala je.

Danas je potpisan Memorandum o razumevanju između Privredne komore Dubaija i Privredne komore Srbije, potvrdila je.

- Prisustvo čak 70 kompanija danas u Beogradu jasan je pokazatelj da su naši napori prepoznati, građeni na temeljima prijateljstva koje imaju naša dva lidera - ističe Mesarović.

Na kraju svog obraćanja, Adrijana Mesarović se zahvalila predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, čija vizija i liderstvo nisu samo ekonomski osnažili našu zemlju, već su je učinili pouzdanim međunarodnim partnerom, danas imamo priliku da jačamo odnose sa našim prijateljima iz Emirata - napisala je, pa dodala kako je ponosna na napredak koji koji je Srbija postigla.

- Ponosna sam smo postigli i raduje me što smo otvorili novo poglavlje u našim ekonomskim odnosima. Uverena sam da je pred nama svetla i prosperitetna budućnost! - zaključila je ministarka privrede.