08.10.2024.

09:36

Foto: printscreen

Vesti

Samo Srbija govori o problemu sa električnom energijom, drugi vole da žive u svojim balonima neistina! Vučić: Dobro znam sa čime ćemo se suočavati!

- Zadovoljan što smo danas predali materijale našeg ministarstva i pružili se globalnoj baterijskoj alijansi ili kako se to već naziva. Nastavićemo da radimo i važno mi je da smo i danas istakli da Srbija, ukoliko budu garantovane sve mere ekološke zaštite i sigurnost za naše ljude i zdravlje naših ljudi, ne očekuje da glavni ton priče bude na rudarenju već na celokupnom vrednosnom lancu što znači ogromnu prednost i ogromnu dobit za naše građane, znači fabriku katoda i fabriku baterija i fabriku električnih automobila. Za nas je važno da ulazimo u te globalne asocijacije, globalna društva, koja se bave budućnošću. U Africi više od 60% ljudi nema električnu energiju ili ima problem sa električnom energijom i kada su sušne godine kao što je ova bila onda imate strašne probleme i u Zambiji i u mnogim drugim zemljama. Nažalost, samo Srbija o tome govore, drugi ne govore, koji su mnogo lošijoj situaciji od nas i oko nas, ali one valjda ne vole da pričaju o tome, vole da žive u svojim balonima neistina. Ja dobro znam sa kolikim i kakvim problemom ćemo se suočavati i zato moramo da gledamo u budućnost - kako da rešavamo problem električne energije i kako da pravimo i da obezbedimo finansiranje, garantujemo postojanje električnih vozila u našoj zemlji, korišćenje veštačke inteligencije, jer to bukvalno popije ili pojede toliko električne energije da mi nismo u stanju da proizvedemo.

- Bezbroj stvari su ovde na stolu, moramo da gledamo u budućnost i moramo da se pripremamo za budućnost. Ovo su bile dobre stvari, sad moramo da žurimo na aerodrom, pa da idemo za Crnu Goru za Tivat. Tamo nas čekaju na ručku Brdo Brioni procesa, onda će biti zanimljivo pošto vidim da je Srbija glavna tema svih napada u Crnoj Gori. Kad ne znaju kako će da rešavaju svoje lokalne koalicije opet je Srbija za nešto kriva i manje više je to uobičajeno, ali je problem u tome što neki koji misle da mogu da se iživljavaju na Srbiji svakodnevno imaju pravo još da nam drže prilike kako se mi to baš mešamo u njihove unutrašnje poslove i dobiće odgovor kakav zaslužuju na licu mesta, da ne bih to činio odavde iz Hamburga, odavde iz Nemačke. To ćemo raditi baš tamo tamo gde je to najmanje očekuju. Mislili su valjda da ih se plašim te da neće smeti da dođem kako zbog kavačkog klana, tako zbog mnogih drugih. Evo me, dolazim i u lice ću im saopštiti sve što mislim o mnogima se njihove političke scene i medijske scene - rekao je Vučić.