08.10.2024.

16:01

Foto: Foto: S. B

Vesti

Premijer Vučević i ministar Glišić obišli najstariju školu u Paraćinu, posle rekonstrukcije i najmoderniju!

Dočekao ih je predsednik opštine Vladimir Milićević sa zamenicom Jelenom Vidosavljević i direktorom škole Aleksandrom Jovanovićem, a poseta je protekla u obilasku škole i druženju s đacima. 

Ovu školu pohađa oko 500 đaka od prvog do osmog razreda i najstarija je u paraćinskoj opštini, osnovana 1949. godine. 

Sada je, kako je istakao predsednik opštine zahvaljujući se na pomoći, i najmodernija. Zdanje je potpuno rekonstruisano, a izgrađeni su i sportski tereni. 

- Ovakve uslove kakve pruža paraćinska škola "Radoje Domanović" želimo za sve naše učenike - poručio je prilikom obilaska premijer Srbije Miloš Vučević i istakao da je Vlada novim rebalansom opredelila sredstva za dalja ulaganja u obrazovanje i obrazovne ustanove širom Srbije.

U opuštenoj atmosferi i premijer i ministar su razgovarali sa decom, a nisu propustili priliku da se okušaju u šutevima na go i koš. 

Đaci spremili izazov za premijera i ministra

Osnovci su na sportskim terenima izazvali premijera i ministra da se okušaju u košarci i malom fudbalu. Ministar Glišić je motivisao takmičare, da će svakoga ko postigne koš, počastiti sladoledom, ali niko nije bio precizan. 

Informer

Mališan u dresu Ajaksa, uspešno je odbranio dva premijerova šuta, a onda je bojažljivo pitao: "Premijeru, za koga navijate?" 

- E, ovo je bilo Zvezda protiv Ajaksa- odgovorio je premijer.

Informer