08.10.2024.

22:11

Foto: Tanjug

Vesti

Hrvati teška srca udelili našem predsedniku kompliment: Vučić je vrhunski stručnjak za međunarodnu politiku (FOTO)

Naime, Jutarnji.hr objavio je tekst u kom se dive kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspešno sedi, "ne na dve, već na nekoliko stolica istovremeno".

Iako teška srca, morali su to da priznaju. Ma koliko su to odbijali i uporno napadali Vučića, sada su podvili rep i priznali ono što svi znaju - da je Vučić stručnjak za međunarodnu politiku.

- Vučić uspešno sedi, ne na dve, nego na nekoliko stolica istovremeno. Njemu se dive EU i SAD, a ima sjajne odnose s Rusijom, Kinom i Iranom. EU priprema novčanu donaciju veću od milijardu eura dok on u Generalnoj skupštini UN-a napada Zapad i deli odlikovanja veleposlaniku Rusije. Dok su odnosi između Srbije i Kosova na ivici rata, ima sjajne odnose s Albanijom. Prima poklone i od čečenskog vođe Kadirova, hvali ga i iranski predsednik, s "dragi Aleksandre" obraća mu se predsednica Evropske komisije dok s predsednikom Evropskog veća peče ćevape - navodi se u tekstu hrvatksog portala.

Informer

 

Možda je to za Hrvate neshvatljivo, ali moguće je imati dobre odnose sa Kinom, Rusijom i Iranom, a da ti se istovremeno dive i EU i SAD. Moguće je i to da na Generalnoj skupštini UN napadaš Zapad i da celom svetu kažeš istinu u lice, bez uvijanja. 

Samo, za to je potrebno imati predsednika koji gleda samo interese svoje zemlje i koji vodi samostalnu i slobodarsku politiku.