09.10.2024.

14:40

Foto: Zoran Sinko

Vesti

"Zanzibarac" iz spa-centra preti u Skupštini! Lazović: Slušaćete kuku i motiku!

- Ako budete podmetali plaćene lobiste "Rio Tinta" kao struku, slušaćete kuku i motiku - izjavio je Lazović.

Na ove pretnje odmah je reagovala predsednica Skupštine Ana Brnabić.

- Danas, trećeg dana rasprave o predlogu za izmenu Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanja u parlamentu čulo se ono najvažnije, da opozicija poziva na građanski rat i da joj skupštinska rasprava nije važna. Sednica je sazvana na zahtev opozicije kojoj je bukvalno sve dato, kao predlagači ima sve vreme ovoga sveta - rekla je Brnabićeva, i dodala:

- Prvo smo to čuli od ovlašćenog predlagača, sada i od predstavnika opozicije, da kako god da se ovo završi, parlament nije važan, rasprava nije važna, institucije Republike Srbije nisu važne, one za njih mogu i da ne postoje. Nego ćemo se mi razračunavati na ulicama, ustaće kuka i motika i mi ćemo onda da se razračunavamo na ulicama ako se njima slučajno ne svidi kako većina u Narodnoj skupštini glasa - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, većina u Narodnoj skupštini je ona za koju su građani Republike Srbije glasali.

- Za razliku od njih, mi verujemo u institucije, mi verujemo u vladavinu prava i mi verujemo u naše zakone. I još jednom ponavljam, Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjema je sasvim jasan, a sve vreme pričamo o jednom projektu. Ako veruju ljudi u svoje argumente, to će se pokazati u studiji o proceni uticaja na životnu sredinu. A onda će studija o proceni uticaja na životnu sredinu reći da ne može da se da dozvola za eksploataciju - poručila je Brnabićeva.

Kako smo prethodno objavili, Radomir Lazović koji sada preti u parlamentu, uoči sednice koju je opozicija tražila spremao se za svoje izlaganje u luksuznom spa-centru u Beogradu.