11.10.2024.

09:23

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Vesti

“Srbija je bauk kog se treba plašiti, Vučić ima moć u regionu”: Opozicioni mediji u antisrpskoj kampanji, smeta im što je naša zemlja sve jača

Naime, opozicioni mediji su preneli reči Viktora Orbana, premijera Mađarske, koji je izjavio da region Zapadnog Balkana ne može biti stabilan, bez ulaska Srbije u Evropsku uniju.

- Bez ulaska Srbije u EU, ne možemo stabilizovati Balkan. Sve dok Srbija nije članica Evropske unije, Balkan ostaje nestabilan region - ocenio je Orban.

Jelica Minić iz Evropskog pokreta Srbije, komentarišući ovu izjavu, istakla je za opozicione medije: 

- Ne znam koliko je bio svestan kada je to izgovorio, ali to se može tumačiti da jeSrbija u stvari bauk na Zapadnom Balkanu, da je Srbija zemlja koje se treba plašiti - rekla je. 

Govoreći o tome da je Srbija uspela da izmeni nekoliko bitnih tačaka deklaracije učesnika Samita Ukrajina - Jugoistočna Evropa u Dubrovniku, tako da više ne piše da se zemlje obavezuju već se podstiču da se usklade sa merama EU, Minić je ocenilaa: 

- On očigledno ima tu moć, taj kapacitet da utiče na nešto oko čega se 12 zemalaj dogovore, da on tu napravi izmenu koja po njegovom mišljenju odgovara Srbiji, a to je da se ne uvode sankcije Rusiji - rekla je.