11.10.2024.

11:20

Foto: printscreen/ Kosovo online

Vesti

Ukinut pritvor Tomislavu Pantiću! Advokat Arsić: Dopušteno da se brani sa slobode

Odbrana je i ranije insistirala na meri kućnog pritvora i ponudila jemstvo, ali sud nije uzeo u obzir navedene argumente, prenosi Kosovo Online.

Ipak, sud je ovaj put odlučio da ukine meru zatvorskog pritvora i da uvaži zahtev da se Pantić brani sa slobode uz jemstvo od 20.000 evra.

Uprkos tome što je, kako kaže Arsić, tužilac podneo zahtev za produženje pritvora, sudija je tu meru ukinuo sa jemstvom da se Pantić javlja na poziv suda i tužilaštva, ali i sa slobode.

Tomislava Pantića je kosovska policija uhapsila 12. septembra, a njegov advokat izjavio je nakon hapšenja da je njegov branjenik uhapšen kada je došao da obiđe svoje imanje i da proveri dokle se stiglo sa sudskim sporom koji vodi za povratak imovine.

Arsić je tada naglasio da tokom ispitivanja nijedan događaj, datum, kao ni opis događaja koji su pomenuti ne govore u prilog tome da je Pantić počinio ratni zločin i naveo da sve to liči na jednu matricu prema kojoj svi koji se potrude da se vrate ili da vrate svoju imovinu bivaju procesuirani kao ratni zločinci.