12.10.2024.

09:27

Foto: Ata images

Vesti

Bivša vlast htela da otvori rudnik litijuma još 2014. godine! Ogoljen prljavi plan opozicije - ovo je dokaz, crno na belo!

Ovo je otkrio Uroš Piper, bivši medijski koordinator Novog DSS, koji je rekao da je državni sekretar iz Demokratske stranke i nekadašnji poslanik Demokratske stranke Radivoje Milanović 2009. za Rojters rekao da će "Rio Tinto u Srbiji otvoriti rudnik za eksploataciju jadarita najverovatnije za 5-6 godina".

"Da li će Ne damo Jadar, Nebojša Petković, ekolog Kokanović, poslanica Danijela Nestorović , ekolog Miloš Petković (ups, on je nešto zauzet na Ubu) obavestiti okupljenih 250 građana u sredu u Loznici o ovome? Da li ćete reći građanima "ovi dole ispred bine Marinika, Srdjan Milivojević, Bora Novaković, sa Đilasom i ekipom su imali tačan datum otvaranja Rio Tinto rudnika za 2014. godinu"?!? Sve je sada jasno, crno na belo, ne samo da je vlast demokrata i DSS dovela Rio Tinto, dala mu pravo da istražuje i da jedini na kraju kopa, već su te 2009. godine imali i tačan datum otvranja rudnika", napisao je Piper.